Valet av IT-lösningar

· Företagande
Author

Som företag så är det viktigt idag att tänka på valet av IT-lösningar. Alla börjar vi någonstans och det gäller att man kanske planerar några steg framåt så man har en kostym att växa i. Är planen att företaget ska växa så gäller det att vara förberedd att även växa i den IT-miljö som man väljer.

Ta hand om den digitala miljön

Visst är affärsplaner och budget viktiga för att man ska kunna starta upp ett företag. Men det kan vara minst lika viktigt att fundera på att hitta partners som kan ta hand om den digitala miljön som företaget behöver. Det kanske inte dag ett som man börjar leta upp IT-partners men det kan dock vara en fördel att tidigt tänka på hur den digitala strukturen ska se ut på det företag man startar upp. Om ett eller ett par år så kan företaget ha vuxit så det ser helt annorlunda ut.

Skaffa en miljö att växa i

Det är viktigt att man planerar för den digitala biten hos det företag som man startar upp. Det finns fördelar att skapa en IT-struktur som ger en miljö att kunna växa i. Däremot så finns det ingen anledning att bygga för stor IT-miljö utan det är bättre att anlita företag som är medvetna om hur man bäst skapar den drift av IT-miljön som behövs och som kan utökas allt eftersom behovet uppstår. Idag så kan mycket byggas i molnet och det behövs inte stora servrar som står och kostar onödigt med pengar för företaget.