Ta företaget till mässa

· Företagande
Author

Att marknadsföra sitt företag, en tjänst eller en produkt på en mässa kan vara väldigt givande. Men det gäller att man förbereder sig rätt och vet en och annan sak i förväg.

Val av mässa

Allt börjar med att välja vilken mässa man ska ta företaget till. Ett tips är att titta på statistik och information gällande olika mässor i Sverige och utifrån denna data göra en beslut vilken som passar företaget bäst.

Tänk på utgifterna

Tänk på att det kostar att få en plats på en mässa och att det inte bara är själva utrymmet som påverkar utgiften. Man bör även skaffa en del reklamprylar som banderoller, vepor, mässvägg och liknande. Och allt ska så klart prydas med företagets namn/logo. Dessa och ännu fler produkter kan man hitta här.

Mässpynta

Har man varit på mässa tidigare, även om det bara var som besökare, har man säkert sett hur tråkiga många montrar kan vara. Ju fler saker man kan använda sig av för att får den att stå ut mer från mängden desto bättre kan detta ofta vara.

Professionellt uppförande

Under mässan håller man hela tiden på att sälja sig själv och sitt företag. Detta betyder att man hela tiden ska vara glad och trevligt. Det betyder också att man ska undvika att äta och dricka under tiden, och man ska definitivt inte röka eller ens lukta rök. Se också till att stänga av mobilen.

Muta besökare

Det är ju mer eller mindre standard att muta de som kommer till montern med små godsaker och gratisgrejer. Nyckelringar och pennor tillhör de vanligaste sakerna att ge bort. Tänk därför på andra saker som de inte får från andra montrar.

Besök andra montrar

Mässan är ett perfekt ställe att nätverka på. Ta därför tiden att besöka andra företag montrar. Här har man chansen att utforska eventuella samarbeten i framtiden. Av denna anledning bör man alltid vara minst två som åker till mässan, så en av er kan gå omkring när tillfället ges.