Sätta upp ett hemmakontor

· Företagande
Author

Att kunna arbeta hemifrån har varit lösningen för många detta år. Och det finns ju uppenbarligen många fördelar med att kunna göra detta. Men för att bibehålla produktiviteten finns det anledning att lägga ned lite extra tid och energi på att sätta upp ditt hemmakontor.

Börja med att välja en plats i hemmet. Det bästa är ju om det är ett rum som inte används till något annat än just ditt kontor. Men om detta inte är möjligt bör du åtminstone välja ett rum där du kan arbeta ostört även om andra är hemma. Sovrummet kan då vara ett bra val, om du har plats för ett skrivbord och lite saker runtomkring.

Alla har vi olika tolerans för distraktioner och det gäller att verkligen försöka arbeta mot en sådan distraktionsfri miljö som möjligt. Det tillsammans med lite gammal, hederlig disciplin kan ofta göra susen för att vara produktiv även när du arbetar hemifrån.

För att bättre kunna hålla eventuella möten, deadlines och liknande är det bra om du ser till att ha det sparad både fysiskt och digitalt. Skaffa exempelvis en kalender av ett passande slag och skriv upp viktiga saker även på den.

Se också till att hålla ett organiserat och städat skrivbord. Även om du kanske inte är så brydd över att papper ligger framme på arbetsplatsen, måste du ju minnas att ditt hem är din arbetsplats just nu.