Hitta nya samarbetspartners

· Företagande
Author

Som företag behöver du alltid leverantörer och samarbetspartner för att driva företaget vidare. Som nystartad företag kan det dock vara svårare att hitta intressenter.

Mässa

Anmäl dig till alla tillgängliga företagsmässor som passar din bransch. Lägg ned tid och omtanke på din presentation och ta med anställda eller personer som kan hjälpa till. Du vill inte bara stå i montern och locka in personer, du måste även gå ut och nätverka vid de andra montrarna. Ta med en hög visitkort och presentera dig. Om du är den enda med expertkunskap gäller det att du bara gör korta besök till andra montrar, dina anställda kanske inte kan svara på alla frågor. Be dem skicka ett meddelande på telefonen eller ta med walkie-talkie så de kan snabbt nå dig om du behövs på plats.

Bjud in till lunch

Var inte feg för att ringa upp intressanta företag och fråga om de vill ta en lunch med dig och diskutera möjligheten till ett samarbete. Många kommer säkert att tacka ja om de har plats för att arbeta med ett företag till. Kom förberedd med en bra pitch varför ni borde samarbete och läs på ordentligt om företaget innan du kontaktar dem.