För dig som driver lantbruk

· Företagande
Author

Svenska jordbruk är bland de mer effektiva i världen. Det är dyrt att ha anställda i Sverige, därför är framgångsrika svenska jordbruk mycket mekaniserade.

Arbeta med kraftfulla maskiner

För att effektivt kunna bruka större arealer krävs det stora kraftfulla maskiner. Dessa maskiner är inte billiga och för att undvika störningar i arbetet krävs det att maskinerna är bra skick. Du kommer därför att behöva byta maskiner regelbundet. Det finns ett sätt att hitta delfinansiering för nya jordbruksmaskiner klicka dig vidare här för att få veta mer.

Uppdatera din maskinpark

När det är dags att byta en gammal maskin mot en ny finns det alternativ för finansiering. Är ditt jordbruk mycket lönsamt kan du byta in din gamla maskin mot en ny och finansiera mellanskillnaden med hjälp av ett lån. Ett annat alternativ är att byta in din gamla maskin och köpa en ny på avbetalning. Ett tredje alternativ är leasing. Det finns för och nackdelar med alla dessa former av finansiering.

Den svenska begagnatmarknaden

Ett sätt att delfinansiera en ny maskin är att själv sälja din gamla maskin. Du får bättre betalt än om du byter in den mot en ny. Är det en mindre maskin du vill sälja finns det gott om köpare. Vill du få bra betalt för en stor maskin är export ett bättre alternativ.