För dig som arbetar inom vården

· Anställning
Author

Vård och omsorg är en del av arbetsmarknaden som alla behöver. Utan vårdpersonal vore samhället omöjligt. Idag är inte vården till lika stor del ägd av det offentliga som tidigare. Det blir allt vanligare med privat vård och då finns det en del att tänka på för dig som arbetare. Vill du arbeta inom privat eller offentlig vård, eller vill du kanske driva eget?

Att vara anställd inom vården har en hel del fördelar. Du slipper bland annat det ansvar som det innebär om du driver eget. På så vis kan det vara lättare att fokusera på det egentliga jobbet, att hjälpa människor. Samtidigt kommer du du vissa friheter som kommer med att driva ett eget företag.

Att ha företag kräver väldigt mycket jobb. Det är mycket att tänka på och mycket som behöver klaffa. Går det bra så har du däremot en hel rad med friheter och förmåner som du inte har när du är anställd. Du kan till exempel bestämma mer över dina egna arbetsvillkor. På så vis kan du också hitta det som passar dig bäst när det kommer till arbetsmaterial, andra anställda, arbetstider och mycket mer. Ta hjälp av de som har gjort det före dig för att få reda på mer!