Att tänka på när man startar eget

· Företagande
Author

Att starta företag är en dröm som många svenskar delar. Men det finns många saker man bör tänka på först. Här tittar vi på några vanliga misstag gällande just att starta eget.

Fästa sig vid namnet

Somliga får en fix idé om vad företaget ska heta utan att riktigt ha gjort någon efterforskning. Det kan exempelvis hända att namnet betyder något helt annat än man trott. Det kan också vara fallet att namnet redan är registrerat, vilket speciellt blir problematiskt om man startar som aktiebolag. Har man då använd sig av en tjänst likt Easytryck och gjort en massa produkter med företagets namn går ju dessa inte att använda.

Inte ha koll på pengarna

Alla är vi ju inte utbildade ekonomer, men att starta ett företag kräver fortfarande ett viss mått av kunskap inom företagsekonomi för att inte skapa fler problem än man annars redan har. Bristande kunskaper inom detta område kan snabbt leda till ekonomiska svårigheter för företaget. Antingen måste man utbilda sig inom detta eller leja bort ansvaret till ett redovisningsföretag.

Hoppa över marknadsföringen

Marknadsföring är något alla företag behöver i en utsträckning eller annan. Detta är något många nya företag inte använder på rätt sätt. Nu är det inte alltid lätt att veta vilken typ av marknadsföring som ger bäst ROI. Men det betyder att man kanske helt enkelt måste prova sig fram. Om det är en fråga om pengar kan man läsa om 20 sätt att gratis marknadsföra sitt företag på Företagande.se.

Inte titta på konkurrenterna

Det är få företag som kan skryta med att de i stort sett inte har några konkurrenter. Nästan vilken vara eller tjänst man än säljer kommer det finnas andra som kan erbjuda samma sak. Det finns mycket att lära sig från att studera sina konkurrenter; både vad som fungerar och vad som inte fungerar.